Trading212

v.a. €1

Over Trading212

Trading 212 opgericht is in 2006 in Londen en staat geregistreerd in Engeland en Wales. Zij zijn begonnen met als doel de financiële markt open te breken door gebruiksvriendelijke apps te bieden zodat iedereen gemakkelijk kan handelen in onder andere aandelen, valuta’s en ETF’s. Trading 212 biedt twee handels mogelijkheden. Je kunt handelen in echte aandelen en ETF’ of je kunt ervoor kiezen om te handelen met hefboomwerking (CFD).Let wel op: CFD’s is erg complex en brengen door het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen.   

Je kunt via de desktop of via mobiele app gebruik maken van het handelsplatform van  Trading 212. Op beide typen is het platform erg gebruiksvriendelijk. Tevens biedt Trading 212 ook pie investing optie. Je kunt je eigen schijven met aandelen of ETF’s aanmaken en op deze manier jouw ideale portefeuille opmaken. Elk aandeel geef je vervolgens een gewenst gewicht. Dit gewicht geeft aan hoeveel procent van jouw inleg naar welk aandeel gaat. Tevens biedt Trading 212 ook een AutoInvest optie voor jouw schijven. Met AutoInvest wordt jouw bedrag elke maand volgens jouw verhoudingen verdeeld over de schijven. Heel eenvoudig en handig dus!

Tradin212 plus en minpunten

Geen transactiekosten

Bij Trading 212 betaal je geen transactiekosten. Tevens is Trading 212 transparant in haar tarieven wat erg fijn is voor handelaren

Minimale storting

Bij Trading 212 begin je al met beleggen met minder dan €1! Je hoeft dus niet veel geld te storten om uberhaupt te kunnen beginnen

Gratis demo-account

Het is mogelijk eerst te oefenen met het handelen in aandelen aan de hand van een demo account met €50.000 (virtueel geld, dus niet echt). Zo kun je ook eerst kennis maken met het handelsplatform van Trading 212 voordat je begint met het storten van en handelen met echt geld.

Fracionele aandelen

Doordat Trading 212 het mogelijk maken te beleggen in fractionele aandelen, is het mogelijk om met een klein bedrag toch nog een gediversifieerd portfolio op te bouwen.

Pie investment

Het is mogelijk om schijven aan te maken binnen het handelsplatform van Trading 212. Je maakt je eigen schijven met aandelen of ETF's aan en kan op deze manier jouw ideale portefeuille opmaken. Door gewichten toe te kennen aan elk aandeel, kan je zo je geld aan het werk zetten op een slimme en systematische manier. De verdeling van het geld over jouw aandelen, volgends de juiste verhoudingen, kun je tevens ook nog geheel automatiseren door middel van de AutoInvest optie.

Mobiele app

Handelen vanaf je mobiel of iPad is geen enkel probleem. Je hebt altijd en overal toegang tot jouw portefeuille.

Veilig en gereguleerd

Al jouw fondsen en belegde vermogen wordt op een gescheiden bankrekening beheerd en worden door de FSCS beschermd tot £85.000. Daarnaast wordt Trading 212 geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (Financial Conduct Authority).

Ook voor beginners

Trading 212 biedt educatieve video's op hun YouTube kanaal om beginners een handje te helpen. De content wordt elke week aangevuld

Jaaropgave aanvragen

De gegevens die je nodig hebt voor de belastingdienst, krijg je niet standaar maar moet je specifiek opvragen bij de klantenservice en

Bezoek de website!

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw beoordeling

Prijs:

Service:

Kwaliteit:

Gebruiksvriendelijkheid:

Rating

9 Geweldig!

Voordelen

  • Fraai platform
  • Zeer populair
  • Gratis transacties
  • Goede klantenservice
  • Gratis demo-account
  • Minimale storting van €1
  • Geen extra kosten voor buitenlandse valuta's

Nadelen

  • Eenvoudig analyse tools