Lynx beleggen ervaringen

About the Lynx

Het handelsplatform Lynx wordt door veel traditionele aandelenbrokers als luis in de pels gezien. Een nieuwe cowboy op de weg die klanten afsnoept van de gevestigde orde. Maar is dat wel zo? Ja en nee. Het klopt dat Lynx relatief nieuw op de markt is, maar Lynx draait wel op één van de meest gebruikte en gewaarde tradingplatformen van de wereld, namelijk die van Interactive Brokers, die al bestaat sinds 1978. Ook al is Lynx pas op de Nederlandse markt sinds 2006, jong en wild kunnen we deze broker niet meer noemen. Oké, misschien wel wild, zoals ze de markt de laatste jaren aardig op zijn kop hebben gezet met prijzen waar de topmannen van Rabo, ABN en ING slapeloze nachten van krijgen.

Waarom de rating

Goedkope broker

Lynx kan zich met recht één van de brokers noemen met de allerlaagste prijzen als het aankomt op het aan- en verkopen van aandelen in Nederland en de VS. Juist omdat Interactive Brokers er achter zit, kopen ze groot in en weten ze hun overhead flink te drukken en dat vertaalt zich terug in zeer lage aan- en verkoop prijzen.

Betrouwbaar

“Vertrouwen is goed, maar zekerheid is beter”. Dit is niet alleen het motto van Lynx, maar ze maken het ook nog eens waar. Naast de gebruikelijke goedkeuring door de AFM en een zekerstelling tot 250.000$ op cashgeld, bieden ze een extra verzekering tot zelfs 30.000.000$ op uitstaande aandelen, mocht Lynx toch in financiële problemen komen.

Overzichtelijk

Lynx heeft voor de beginnende belegger ‘Lynx Basic’, een zeer overzichtelijk en eenvoudig handelsplatform dat de belangrijkste knoppen op de juiste plaats heeft staan. Zeker als beginnende trader is dit heel belangrijk. Naarmate je meer en meer gaat handelen, groeit het platform met je mee en zal je nieuwe mogelijkheden ontdekken, maar dat is iets dat je in de beginfase liever niet hebt. We willen het nog net niet de Apple onder de handelsplatformen noemen, maar het komt wel heel dicht in de buurt.

Mobiel

Niet alleen willen handelen van achter de PC, het kan met Lynx, Lynx geeft je een App die er voor zorgt dat je ook onderweg de koersen kan blijven volgen en kan handelen als het moet. Al raden we het je persoonlijk niet aan om te traden als je niet 100% gefocust bent, het hebben van de App kan er wel voor zorgen dat je kan reageren op nieuws terwijl je onderweg bent naar een afspraak. Niks is immers erger dan de PC achterlaten, drie uur in de trein te zitten en er dan achter komen dat de beurs crasht zonder dat je er actie op kan ondernemen. Dankzij de Lynx App kan je dat dus wel.

Doorontwikkeling

Lynx blijft zich ontwikkelen en verbeteren. Waar je het gevoel krijgt, dat je bij de gevestigde orde het platform er al 1.000 jaar hetzelfde uitziet en je alleen mag hopen dat nieuwe functies komen, is Lynx duidelijk actief met het blijven verbeteren en optimaliseren van de mogelijkheden. Ze luisteren goed naar hun gebruikers en dat merk je.

Contact & communitie

Heb je vragen, wil je meer weten of snap je iets niet? Bij Lynx staan ze open voor je. Je kan ze bereiken per mail, telefoon, chat maar ook de grote community draagt bij aan het opdoen van kennis. En ondanks dat het vaak onderschat wordt, is het hebben van een community ook bij traden van onschatbare waarde.

Ingewikkeld Pro account

Het pro-handelsplatform van Lynx is wat het zegt, namelijk voor de professional. Het aantal mogelijkheden is enorm en om het helemaal te leren kennen, zal je je aardig in moeten lezen. We raden dan ook niemand aan om te starten met het Pro-platform, maar de eerste ervaring op te doen mat Lynx Basic.

Hoge startinleg

We raden aan om met minimaal €2500,- te starten en dat maakt het voor de echte beginner misschien iets te duur. Waar je bij een Plus500 met enkele tientjes kan starten, is dat bij Lynx eigenlijk onmogelijk.

Ten slotte

Lynx is een absolute aanrader en niet alleen omdat het een goedkope aanbieder is, maar juist omdat ze naast de zekerheid ook een platform hebben weten te creëren dat zowel voor een beginner als de gevorderde belegger goed te begrijpen is. Leg daarnaast de perfecte service die ze bieden en je kan eigenlijk niet om Lynx heen als je serieus met online beleggen wil gaan beginnen.

Plaats een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw beoordeling:

Prijs:

Service:

Kwaliteit:

Gebruiksvriendelijkheid:

Rating

7.7 Goed!

Voordelen

  • Goedkope broker
  • Betrouwbaar
  • Overzichtelijk
  • Mobiel
  • Doorontwikkeling
  • Contact en community

Nadelen

  • Ingewikkeld Pro-handelsplatform
  • Hoge inleg

Beste platformen